APK

APK-keuring nodig? Regel het voordelig bij Auto Cammingha in Friesland!

Heeft u auto APK nodig? Iedereen die een auto heeft kent het fenomeen: de APK-keuring. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is wettelijk verplicht. Eens in de zoveel tijd krijgt u bericht dat uw auto weer gekeurd moet worden. De auto wordt tijdens de APK-keuring gecontroleerd op veel aspecten op het gebied van veiligheid, registratie en milieu.

Maak een Online werkplaatsafspraak! 

Wanneer moet u auto APK gekeurd worden? 

Als het tijd is om uw auto APK te laten keuren, ontvangt u een brief per post van het RDW. Bent u een klant bij Auto Cammingha? Dan krijgt u ook bericht van ons. Zorg ervoor dat uw auto voor de APK-vervaldatum is gecheckt, rijden met een verlopen APK is namelijk verboden. Verder hangt het van de auto af wanneer hij gekeurd moet worden. Hieronder overzichtelijk op een rij welke APK-regelgeving er geldt:

  • Benzineauto’s met een bouwjaar na 1 januari 2005 hebben hun eerste APK na vier jaar. Vervolgens twee keer na twee jaar en daarna elk jaar.
  • Dieselauto’s met een bouwjaar na 1 januari 2005 hebben hun eerste APK na drie jaar, daarna elk jaar.
  • Auto’s (diesel of benzine) met een bouwjaar voor 2005 moeten elk jaar voor de APK.
  • Heeft u een auto (diesel of benzine) van 30 jaar of ouder? Dan moet u eens per twee jaar uw auto APK laten checken. 
  • Heeft u een auto (diesel of benzine) van voor 1960? Dan hoeft u niet meer voor de APK-keuring.

Lage APK-keuring kosten en meer voordelen? Ga naar Auto Cammingha!

Zoekt u een betrouwbare autodealer voor de APK-check? Dan zit u bij Auto Cammingha helemaal goed!

Wij proberen de kosten van een APK-keuring zo laag mogelijk te houden. Daarom kost een losse APK-check bij ons maar €29.95! Combineert u de APK met een grote beurt? Dan is de APK gratis. U betaalt alleen €5,- afmeldkosten. Afmelden is verplicht wanneer uw auto zowel APK is goedgekeurd als afgekeurd.

Een auto nodig om op uw werk te komen? Reserveer vervangend vervoer en wij zorgen dat er een vervangende auto voor u klaarstaat.

Onze medewerkers zijn APK gediplomeerd en RDW-erkend. Hierdoor kunt u altijd veilig en gespecialiseerd bij ons uw APK-check laten uitvoeren.

Wij beschikken over een moderne en complete werkplaats voor onderhoud en APK-keuringen. Heeft u geen auto van Auto Cammingha of een ander merk? Wij staan klaar voor auto’s van alle bekende merken.

Wij zijn van mening dat u de beste service en kwaliteit verdient. Niet voor niets zijn wij al ruim 29 jaar een begrip in Leeuwarden en Friesland.

Wij werken flexibel, efficiënt en doelgericht en dat merkt u. U heeft namelijk geen last van onnodige wachttijden of hoge kosten.

Spaar punten door een onderhoudsbeurt uit te voeren bij Auto Cammingha. Dit kan met de suzuki service card. 

Waar wordt mijn auto op gecontroleerd tijdens een APK-keuring?

Tijdens een APK-check wordt een auto gecontroleerd op het gebied van veiligheid, milieu en registratie. Daarnaast wordt uw auto extra gecheckt op de elektronica en systemen, zoals het antiblokkeersysteem (ABS), de elektrische stuurbekrachtiging en het remsysteem. Verder wordt er gecontroleerd op:

  • Alles op het gebied van veiligheid omtrent de auto, zoals remmen, banden, verlichting, carrosserie en schokdempers. 
  • Alles op het gebied van milieu: uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van een roetfilter en katalysator.
  • Alles op het gebied van registratie: kilometerstand, voertuigidentificatienummer en brandstof.
  • Heeft u vragen of wilt u meer weten over de APK-keuring? Neem dan contact met ons op.